Romeriksåsen på langs - sør

Fellestur

Dato
10. juni kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag , Ullensaker Turlag , Vandregruppa
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne populære turen som vi arrangerer for syvende gang vil i år gå motsatt vei!

Vi starter ved Eltonåsen bussterminal ca kl 0930 (etter at bussen har kommet) og går til Tærudhallen i Skedsmo. Fra Eltonåsen bussterminal går vi asfaltveien opp til Eltonåsen skole hvor vi kommer inn på stien som fører oss inn på blåstien ved Bolibakken. Herfra følger vi den blåmerkede Seterstien vestover til Esetvangen, Årstadvangen, Myrgruvefossen, Henivangen og til Spikertjern. Defra videre til Busterudvangen, Ringdalshytta og Tærudhallen.

Det vil bli flere pauser underveis, men hovedpausen vil bli på Henivangen eller Spikertjernhytta, da er vi omtrent halvveis. Turen er kupert, ca 28 km lang og tar omlag 8-9 timer. Turen er krevende og passer for voksne som er vant til å gå langt med sekk.

Ta med nok mat og drikke, sitteunderlag samt klær etter vær. Det anbefales turstøvler/fjellstøvler, ikke joggesko.  

NB: Traseen kan bli lagt om på kort varsel pga hogst og anlegg av ny skogsbilvei mellom Busterudvangen og Ringdalshytta. Det vurderes om vi etter halvgått tur, skal dele gruppa inn i to slik at de som ønsker å gå fortere skal ha mulighet til det.

Adkomst: Turen starter fra Eltonåsen i Holter. 
Det er mulig å parkere ved Tærudhallen, for å ta buss til start ved Eltonåsen; buss 400 fra Åsenhagen hver hele time, ankomst Eltonåsen 28 min over hver hele time. Følg gangvei fra Tærudhallen og østover til Åsenhagen. For de som kjører bil er det stor P-plass ved Eltonåsen bussterminal og ved Coop og KIWI, men man må da sørge for transport fra Tærudhallen/Åsenhagen tilbake til Eltonåsen.

Turen er gratis og åpen for alle. Turledere er Jan Ove, Arvid, Barbro og Eli. 

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Romeriksåsen på langs - sør

Denne populære turen som vi arrangerer for syvende gang vil i år gå motsatt vei! Vi starter ved Eltonåsen bussterminal ca kl 0930 (etter at bussen har kommet) og går ...

Kontaktinformasjon:

  • Jan Ove Nicolaysen
  • Tlf. 93046944

Turledere:

  • Arvid Johansen
  • Barbro Mangen
  • Jan Ove Nicolaisen
  • Eli Schei Hagen