Forslag til mat på bål

Under konstruksjon... Har du gode oppskrifter du vil dele så send det til oss på nannestadturlag@dntoslo.no!

Gamle svarten

  • 1 tortillalefse
  • pølsebiter, gjerne hestepølse
  • gulost i skiver
  • sennep

Smør litt sennep på lefsen, legg pølse og gulost på halve lefsen og brett den til en halvmåneform. Pakk den inn i folie og legg den i glørne på bålet ca fem minutter. Smaker godt!

Pinnebrød

  • 500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel) 
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss sukker 
  • 1 ts salt 
  • 1 dl matolje 
  • ca. 2 dl lunket vann

Slik gjør du: Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Brødet kan fylles med f.eks. syltetøy. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd og lage «pølse i slåbrokk». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som f. eks kanel eller revet revet ost i deigen. 

Pinnebrød stekt på bålet smaker like godt som det er enkelt å lage.
Pinnebrød stekt på bålet smaker like godt som det er enkelt å lage. Foto: Trude Blåsmo

Bondeomelett (4 porsj.)

7 kokte poteter 

  • 1/2 squash 
  • 1 rødløk
  • 6 egg
  • 1/2 dl revet ost
  • 3 ss olje
  • 4 ss melk eller fløte
  • salt og pepper
  • Skjær potetene i båter, hakk squash og rødløk. Fres potetene og grønnsakene i pannen til de mykner. Smak til med salg og pepper. Visp sammen egg, salt, pepper og melk eller fløte. Hell blandingen over grønnsakene i pannen. Strø over ost og stek omeletten forsiktig til den begynner å stivne i kantene (ikke rør i den, men rist litt i pannen om nødvendig.). Ta pannen fra varmen før overflaten er helt stivnet. Omeletten skal være litt "fuktig" øverst.