Romeriksåsen på langs

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Dato
21. mai 2018 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jubileum2018
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Akershus Øst, Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen er etter hvert blitt en tradisjon hos oss. Det er alltid mange som har lyst å bli med oss på langtur i Romeriksåsen, så da er ikke vi vonde å be!

Turen går fra Tæruddalen til Holter - en flott langtur for den som liker og er i form til å gå langt.

Vi regner med å starte fra Tæruddalen ca kl 10. Vi følger blåmerket sti og vei hele turen via Ringdalshytta, Busterudvangen og til Spikertjernhytta hvor vi tar hovedrasten (ca. 30 min). Fra Spikertjernhytta går vi ned mot Buvannet og følger Gjermåa opp til Myrgruvefossen og Årstadvangen. Derfra rett nordover til Esetvangen hvor vi tar av østover, og følger Seterstien ned mot Bonnemyra og kommer så inn på vegen som vi følger ca. 2,5 km til Eltonåsen (buss).

Det er en krevende tur på ca. 27 km og vi beregner 9 timer, så du bør være i bra form for å være med her. Det er en god del myrete strekninger og i regnvær kan det bli utrivelig dersom man ikke har godt fottøy. Ta med mat og drikke og tørre klær/skift/regntøy.

Oppmøte; Bussholdeplassen ved Rimi/Kiwi Eltonåsen i Holter for busstransport til Åsenhagen. Bussen går ca kl 0907 og betales av den enkelte. Fra Åsenhagen går vi gangveien over til Tæruddalen. Man kan også møte opp i Tæruddalen (P plass),men må da selv sørge for transport tilbake etter endt tur på Eltonåsen.

Turledere: Jan Ove, Tom, Arvid

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

-- På våre turer og arrangementer tar vi ofte bilder. Disse kan det hende vi bruker på vår hjemmeside, FB eller i publikasjoner. Dersom det skulle være noen som ikke ønsker å bli avbildet tar vi selvfølgelig hensyn til det. Ta i så fall kontakt med en av våre turledere ved starten av turen/arrangementet. --

Romeriksåsen på langs

Denne turen er etter hvert blitt en tradisjon hos oss. Det er alltid mange som har lyst å bli med oss på langtur i Romeriksåsen, så da er ikke vi vonde ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tom Grefsheim
  • Jan Ove Nicolaisen
  • Arvid Johansen