Avlyst Langtur i pinsen - Totenåsenstien

Fellestur

Fra dato
3. juni 2017 kl. 10:00
Til dato
5. juni 2017
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Langtur, Totenåsen, Hyttetur
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Snøforholdene

Den Norske Turistforening (DNT) åpnet i 2007 en sti fra Lygna, over Totenåsen og ned til Skreia. Den har fått navnet Totenåsenstien og er ca. 55 km lang. Vi avgjør når det nærmer seg om det blir en 2- eller 3-dagers tur.

Dette er en tur for den som er vant til å gå lange turer og som er godt trent. Dagsetappene kan komme opp i 3 mil. Det er overnatting på DNT sine hytter Vesterås og Gamle Torseter, og du må ha med lakenpose eller sovepose samt mat og drikke for turen. Den enkelte betaler selv for overnatting og transport.

Stien går gjennom tre utsiktspunkter;
På Molstadbrenna er det et fire meter høyt tårn der det er panorama-utsikt mot sør, vest og nord. Herfra ser man både til Norefjell og Jotunheimen.
Toppunktet på Tjuvåskampen er 812 moh. I god sikt kan Gaustatoppen ses i vest, og Norefjell, Vassfaret, Vangsfjell, Synnfjellet, Jotunheimen og Rondane videre mot øst. På Tjuvåskampen finner man blant annet et mikrobibliotek fra Østre Toten folkebibliotek.

Hervenknappen er en av toppene hvor du ser størst del avNorge. - Mot øst ser du hele vegen til Sälen i
Sverige. - Mot vest ser du Vassfaret og Norefjell. Mot Nord finner du Hemsedalsfjellene, Jotunheimen
og Rondane. Vi passerer også Hjemmefronthytta som ble oppført høsten 1944 av Milorg-gruppa på Skreia. Den ligger høyt og fritt på Torseterkampen, 856 meter over havet. Med fullt belegg tok hytta 20 mann.

Se også her: Totenåsenstien (link).

Startpunktet på turen er i Helgedalen, på FV180 mellom Skimten og Lygna. Fra Hurdal kirke sving til høyre mot Brandbu og følg veien ca 20 km. Når du ser kommuneskiltet med GRAN KOMMUNE er oppmøtestedet ca 500 meter etter dette. Fra Lygnaseter er det ca 2 km til oppmøtestedet i retning Hurdal.

Oppmøte kl 10 i Helgedalen. Deltagerne skaffer i utgangspunktet egen transport til startpunktet. Muligheter for koordinering av samkjøring fra Maura med avreise kl 09 (si ifra til turleder). Turen ender i Skreia ved Mjøsa, derfra går det buss til Gardermoen.

Påmelding obligatorisk, begrenset antall plasser.

Velkommen på langtur med Nannestad Turlag!
 

-På våre turer og arrangementer hender det at vi tar bilder som vi bruker i vår markedsføring. Dersom du ikke ønsker å bli avbildet så si ifra til en av våre turledere ved turens/arrangementets start, så tar vi selvfølgelig hensyn til det.-

Langtur i pinsen - Totenåsenstien

Den Norske Turistforening (DNT) åpnet i 2007 en sti fra Lygna, over Totenåsen og ned til Skreia. Den har fått navnet Totenåsenstien og er ca. 55 km lang. Vi avgjør ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tom Grefsheim
  • Jan Ove Nicolaisen