Setervanger i Holter

Fellestur

Dato
8. august kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på historisk setervandring i Holters fine skoger!
Turen går innom fem gamle setervanger, og det blir både seterhistorie og litt om gamle skjerp underveis. Vi starter med å gå den siste delen av seterstien i Holter fram til Gamle Finstadvangen. Deretter krysser vi Gjermenningen ved Smalet og går opp til Hagavangen. Turen går videre til Østbyvangen, og deretter til Erpestadvangen hvor vi tar rastepause. Etter pausen går vi opp til Slattumsvangen, og derfra via Bekkestua til Østbydalen og tilbake til parkeringen. Turen er på ca 10 km i snilt terreng, så denne bør passe for de fleste. Ta med mat og drikke, sitteunderlag og velg sko og bekledning etter været. Det er vått i skogen nå. 

Adkomst: Inn Øyungsvegen fra Eltonåsen. Kjør opp og parker ved nordre ende av Smalgjermenningen – innenfor Grøsakervangen. Bomvei.


Turlen er gratis og åpen for alle. På grunn av koronasituasjonen vil det bli notert navn og telefonnummer til alle deltakere ved turstart. Dette av hensyn til eventuell smittesporing. Turleder er Berit. 

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Setervanger i Holter

Bli med på historisk setervandring i Holters fine skoger! Turen går innom fem gamle setervanger, og det blir både seterhistorie og litt om gamle skjerp underveis. Vi starter med å ...

Kontaktinformasjon:

  • Berit
  • Tlf. 90584717

Turleder:

  • Berit Schei Hagen