På nye stier i Nes

Fellestur

Dato
30. mai kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Akershus Øst (se kart)

Vi starter ved Auli kirke og går Lærerinnestien mot Falltjernet. Her ved Falltjernet skal vi gå over en 30 meter lang demning som det mest trolig renner vann over. Av den grunn er ikke lave sko å anbefale - bruk vanntette fjellstøvler e.l. Videre følger vi på mot Tresjøene. Her skal vi også krysse en ødelagt demning.

Ved Tresjøen tar vi hovedstoppen vår enten ved gapahuken eller ved den meget flotte hengebrua vi skal over, som du ser bilde av her. Vi fortsetter så ut på en grusvei som vi følger en liten stubb før vi går opp i skogen mot Folvesetra og ned igjen mot Gørrtjenn. Snart kommer vi til Vaskesjøen og Finnholtsjøen som vi skal følge rundt til andre siden. Da kommer vi til Mordermyra som vi skal gå langsmed. Og da er vi inne på siste etappe mot Lintjennet og ut igjen på Lærerinnestien og tilbake til Auli kirke. Dette er en tur i ganske enkelt terreng, men det kan være mye vann, og turen er lang, så vi vil nok bruke omlag 9 timer. Turen er på ca 25 km. 

Adkomst: Fra Jessheim til Auli kirke via Årnes og Nedre Hagavei går det ca 35 min med bil.

Turen er gratis og åpen for alle, men på gurnn av koronaviruset må vi kreve påmelding på alle våre turer. Dette gir oss oversikt over gruppestørrelsen, og gir oss mulighet til å drive smittesporing dersom det skulle bli nødvendig. Turledere er Tom, Vibeke, Linn og Heidi. 

Velkommen på tur med Nannestad turlag! 

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

På nye stier i Nes

Vi starter ved Auli kirke og går Lærerinnestien mot Falltjernet. Her ved Falltjernet skal vi gå over en 30 meter lang demning som det mest trolig renner vann over. Av ...

Kontaktinformasjon:

  • Tom
  • Tlf. 45189671

Turledere:

  • Vibeke Gilberg
  • Linn Woxen
  • Heidi Larsen
  • Tom Grefsheim