Tur til Lushaugen

Fellestur

Dato
20. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi gjentar den flotte turen fra i fjor, og begir oss til Totenåsen, og flotte Lushaugen.

Turen starter på Lygna, hvor vi følger Jotunheimstien frem til det høyeste punktet mellom Oslo og Dokka. Der tar vi av stien og går opp til selve Lushaugen (812,17 moh). De som ønsker, kan klatre opp i det 15 meter høye tårnet som gir flott utsikt over store deler av Østlandet. Etter at vi har tatt en god rast går vi tilbake til Lygna via Nysetra og Grevsjøen.

Turen er på ca 12 km. Ta med mat og drikke, og husk gode sko da det kan være litt vått noen steder. Adkomst: Vi parkerer ved skiparkeringen på Lygna. Fra Maura kan man følge E16 og RV4 forbi Gran. Evt. kan man kjøre via Skrukkelia i Hurdal. Det er ca 60 km/50 min kjøretid. Muligheter for samkjøring fra Esso på Maura Kl 0845.. Ta kontakt med oss dersom du ønsker dette.

OBS: Turen er gratis og åpen for alle, men på grunn av koronasituasjonen må vi kreve påmelding på våre turer for å ha oversikt over deltakere ved eventuelle smittetilfeller. Turledere er Tom, Elise og Barbro.

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Tur til Lushaugen

Vi gjentar den flotte turen fra i fjor, og begir oss til Totenåsen, og flotte Lushaugen. Turen starter på Lygna, hvor vi følger Jotunheimstien frem til det høyeste punktet mellom Oslo ...

Kontaktinformasjon:

  • Tom
  • Tlf. 45189671

Turledere:

  • Vibeke Gilberg
  • Astrid Elise Borch
  • Tom Grefsheim
  • Barbro Mangen